Možná jednou



Název: Možná jednou/Maybe someday

Autor: Coleen Hoover

Nakladatelství: Euromedia Group, Yoli

Počet stran: 389

Rok vydání: 2017

 

Anotace: Sydney žila v dokonalém světě – dobrá škola, práce, skvělá kámoška i úžasný přítel. Jenže pak zjistí, že její přítel ji podvádí a nádherná bublina perfektní idylky praskne. Naštěstí je tu záhadný soused a jeho hudba, který dá Sydney novou naději. Ale psát písně, stejně jako žít vlastní život, není nikdy snadné…

Recenze: Oslavu svých 22. narozenin si Sydney představovala úplně jinak. V den svých narozenin zjistila, že ji její přítel podvádí s její nejlepší kamarádkou a spolubydlící v jedné osobě. Život se jí z minuty zhroutil jako domeček z karet. Sbalila si věci a chtěla odejít, ale vlastně neměla kam. 

Viděla ho hrát na balkóně protějšícho domu a vždycky se těšila až přijde domů z práce a bude ho pozorovat a poslouchat jak úžasně hraje. Nevěděla o něm vůbec nic, ale jeho hudba jí fascinovala. Začali si psát a tak zjistila, že se jmenuje Ridge. Byl to právě on, kdo jí poskytl útočiště, když odešla ze svého bytu.

Fakt, že je Ridge hluchý zjistí Sydney, až se k němu a k jeho spolubydlícím nastěhuje. Jeho handicap mu nebrání v hraní na kytaru, protože to je to, co miluje a co ho naplňuje radostí a štěstím. Vnímá hudbu vibracemi.

Sydney obdivuje jeho cit pro hudbu a Ridge ji přemluví psát texty pro jeho hudbu a na oplátku ji nechá bydlet u nich v bytě zadarmo.

To poslední po čem Sydney touží je zamilovat se. Čím víc spolupracuje s Ridgem na jeho hudbě, tím víc si uvědomuje, že k němu cítí něco víc. Ridge je ve svých citech taky zmatený, protože má už 5 let přítelkyni, kterou upřímně miluje. Sydney se zase nechce dostat do pozice její bývalé spolubydlící, která jí přebrala přítele.

Může člověk milovat dvě osoby najednou? Pro kterou se má rozhodnout? Co když udělá chybu a ztratí obě dvě? 

“How ever, I've learned that the heart can't be told when and who and how it should love. The heart does whatever the hell it wants to do. The only thing we can control is whether we give our lives and our minds the chance to catch up to our hearts.” 

 



Nevím jak to popsat, ale knížka se mi moooc líbila. Nechyběl v ní humor, láska, smutek, rozhodování, lítost zkrátka vše co má romantická kniha mít. Kniha je tak trošku neobyčejná v tom, že se spisovatelka spojila dohromady s hudebníkem Griffinem Petersonem a písničky, které spolu skládají Ridge se Sydney si můžete díky QR kódu poslechnout jako soundtrack (který je mimochodem skvělý). 

Bylo to mé první setkání s Colleen Hoover a musím říct, že rozhodně ne poslední a už teď se moc těším na její další knihu.

Četli jste knihu? Líbila se vám? Pište vaše postřehy a komentáře. Díky Iva 



Hodnocení:

 90 %


 
Share:

0 komentářů:

Okomentovat